Αν συμμετέχεις ήδη στο Mailbox και έχεις πάρει τους κωδικούς σου, κάνε εγγραφή εδώ!  

Μαθήματα για παιδιά

Εγγραφή

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν εγγραφή για τα μαθήματα του mailbox με διάφορους τρόπους:

Μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) ή χρησιμοποιώντας ένα δελτίο εγγραφής από κάποιο έντυπο.

eisagogiko-mathima-viewΘα σας συστήναμε να “κατεβάσετε”, να εκτυπώσετε και να μοιράσετε στα παιδιά το Εισαγωγικό μάθημα του mailboxΤο μάθημα αυτό ενημερώνει τα παιδιά για το πώς ακριβώς λειτουργεί το mailbox αλλά και για το τι είναι η Αγία Γραφή. Το απαντητικό έντυπο, μέσω του οποίου εγγράφονται τα παιδιά, περιέχει ένα αίνιγμα και τρεις ερωτήσεις. Μόλις το συμπληρωμένο έντυπο εγγραφής φτάσει σε μας, θα αποστείλουμε στο παιδί το πρώτο μάθημα.

Μαθήματα αλληλογραφίας (ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου)

Σειρές μαθημάτων

Υπάρχουν πολλές σειρές μαθημάτων, βασισμένες στην Αγία Γραφή, οι οποίες λειτουργούν σε συνέχεια.

«Τα πρώτα μου βήματα» Αυτή η σειρά αποτελείται από δώδεκα μαθήματα και είναι κατάλληλη για παιδιά 6 έως 8 ετών (για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού).

Οι επόμενες σειρές είναι κατάλληλες για παιδιά 9 έως 12 ετών:

«Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον» (έξι μαθήματα)

«Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον» (τρία μαθήματα)

«Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον» (δώδεκα μαθήματα)

«Πράξεις των Αποστόλων» (δεκατρία μαθήματα)

«Δαβίδ» (δέκα μαθήματα)

«Ο Θεός νοιάζεται για σένα!»  (δώδεκα μαθήματα) Παρέχονται μόνο μέσω ταχυδρομείου.

Τα παιδιά παρακολουθούν τα παραπάνω μαθήματα με τη σειρά, ανάλογα βέβαια και με την ηλικία τους. Αφού λάβουν το κάθε μάθημα, διαβάζουν και συμπληρώνουν τα ερωτηματολόγια. Στη συνέχεια τα αποστέλλουν πίσω. Οι απαντήσεις των παιδιών ελέγχονται και βαθμολογούνται. Στο τέλος κάθε σειράς, τα παιδιά που έχουν συγκεντρώσει την απαιτούμενη βαθμολογία (70% και πάνω), παίρνουν ένα βραβείο.

Βιβλία Καθημερινής Μελέτης

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων σειρών, τα παιδιά παίρνουν για βραβείο τις «Καθημερινές Εξερευνήσεις με τον Θεό», ένα βιβλίο καθημερινής μελέτης για έναν χρόνο. Περιλαμβάνει ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά σχετικά με τον Θεό, τον κόσμο και τον εαυτό τους και παράλληλα περιέχει συστηματική διδασκαλία σχετικά με τον Θεό, τον Ιησού Χριστό και το Άγιο Πνεύμα.

kathimerino-perpatima-me-ton-ihsou_150x150

Ολοκληρώνοντας και την τελευταία σειρά, τα παιδιά παίρνουν για βραβείο το «Καθημερινό Περπάτημα με τον Ιησού», το επόμενο βιβλίο καθημερινής μελέτης. Για ένα χρόνο τα παιδιά ενθαρρύνονται να «περπατήσουν» μαζί με τον Ιησού Χριστό, μελετώντας τις μαρτυρίες των τεσσάρων Ευαγγελίων.

Τα βιβλία Καθημερινής Μελέτης αποτελούν μόνο ένα μέρος του υλικού μας, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το e-shop της ιστοσελίδας μας.